Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
1434 Posty

(gama28)
Maniak
Ja przy tym znieczuleniu czułam mrowienie w nogach, żadnego bólu. Skurcze czujesz, ale są bezbolesne i jak mówią, żeby przeć, to przesz i już. Nie jest to takie "dentystyczne" znieczulenie, gdzie nie czujesz zupełnie nic, ugryziesz się i nawet nie wiesz. Po prostu nie czujesz bólu, na pewno ruchomość jest inna. Nie chodziłam przy tym znieczuleniu tylko leżałam, więc nie wiem jak jeszcze to odczuwasz. Ja strasznie cierpiałam i to znieczulenie było wybawieniem. Ból w plecach po wkłuciu czułam przez kilka dni, potem wracało takie dziwne uczucie, ale to nie był ból, raczej taka wrażliwość w tym miejscu. Teraz po 10 mies mogę powiedzieć, że przynajmniej od 3-4 niczego już nie czułam. Wiem jednak od pielęgniarki, że ból można odczuwać do roku. Pytanie tylko, czy to jest ból w porównaniu do tego porodowego?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(anetamilka23)
Wiking
Oki oj za miesiac bede pisama jak mi poszło wsumie to nie wiadomo kiedy mnie wezmie podobno chłopcom sie nei spieszy hehe zobaczymy .Dzieki za odpowiedzi pozdrawiam
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
1434 Posty

(gama28)
Maniak
Mój chłopiec był spóźniony o 12 dni, dziewczynka przyszła na świat o czasie
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
14 Posty
Anna Piekut
(Anula81)
Wiking
Mój chłopak był idealnie o czasie chociaż naczekałam się na niego kilkanaście godzin zanim przyszedł na świat, nie chciał zmieniać miejsca pobytu, u mamy tak cieplutko i przytulnie
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(anetamilka23)
Wiking
Maz dzwonił do dentysty mnie umowic juz tydzien zwlekalam zeby zadzwonil i okazalo sie ze dopiero za tydzien mnie przyjmie no cóż dobrze chociaz ze mnie jeszcze nie boli i mam nadzieje ze dziura sie nie powiekszy .
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(anetamilka23)
Wiking
Hej !!! maz wybral papiery o becikowe i w poniedzialek zaniesie to kobieta powiedziala ze za 2 miesiace powinnnismy dostac pieniadze . A mam pytanie bo jesli urodze to jesli dziecko bedzie zdrowe bede chciala jak najszybciej zrobic mu zdjecie do paszportu i zlozyc papiery o paszport i tu sie zaczyna moj problem . Czy dlugo czeka sie na paszport po zlozeniu papierow ??? a no i gdzie te papiery sie wybiera . Prosze o odpowiedz jesli wiecie cos na ten temat , dziekuje pozdrawiam papa
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1434 Posty

(gama28)
Maniak
Zdjęcie zrobisz u fotografa, potem wizyta w Konsulacie, jest chyba tylko w Oslo, ale nie jestem pewna, koszt ok. 800 nok. Na paszport czeka się ok. miesiąca, możesz poprosić o przesłanie go pocztą.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:3  
Odpowiedz   Cytuj
4 Posty
kamil stepien
(kamilos)
Wiking
yyyyyyyy........to ja tak wtrace...Synowi wyrabialismy paszport co prawda 7miesiecy temu,ale az tak wiele sie nie zmienilo.Tak wiec:owszem,wyrabia sie w Oslo,koszt samego paszportu to niecale 300kr.Natomiast jest mozliwosc,aby poprzez konsulat zarejestrowac dziecko w polskim Urzedzie Stanu Cywilnego(wowczas dostanie sie z PL polski akt urodzenia,nie trzeba samemu tlumaczyc)i wowczas koszt wynosi okolo 900kr.Jest to o tyle dobre,ze na norweskim akcie urodzenia nie ma literek z ogonkami i kreseczkami i trzeba by bylo zrobic tlumaczenie,zdobyc apostille itp.Na paszport czekalismy rowne dwa tygodnie.Jesli mieszka sie dalej niz chyba 100km od konsulatu,wowczas jest mozliwosc wyslania paszportu przez poczte.Do tych 100km,niestety trzeba odebrac paszport osobiscie.Acha,i trzeba miec gotowke,poniewaz nie mozna tam uzywac karty.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
1434 Posty

(gama28)
Maniak
My zamawialiśmy polski akt urodzenia i dlatego płaciliśmy tę wyższą kwotę. Trzeba mieć gotówkę, to prawda. Konsulat otwarty jest w różnych godzinach, chyba nie codziennie, trzeba więc sprawdzić. Czas oczekiwania być może był krótszy niż miesiąc, ale już nie pamiętam. Ja mieszkam poniżej 100 km od Konsulatu a i tak wysłali nam pocztą.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
4 Posty
kamil stepien
(kamilos)
Wiking
gama28 My zamawialiśmy polski akt urodzenia i dlatego płaciliśmy tę wyższą kwotę.
Czyli sie zgadza I to jest naprawde dobre.Konsulat jest wlasciwie chyba otwarty w kazdy dzien tylko za kazdym razem inaczej:albo od 10 do 14,albo od 14 do 16-czy jakos tak.
A z tym wysylaniem to faktycznie dziwne,bo tak nam powiedziano,no ale pewnie co inna pani w okienku to inne wiadomosci.Radze rowniez dobrze sprawdzic zdjecia,jakie zrobi fotograf,zeby tlo nie bylo za jasne,bo moga byc problemy ze skanowaniem i trzeba bedzie wszystko powtorzyc od nowa Pozdrawiam w deszczowy poranek.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok